Dobrý den,může prosím někdo doporučit dobrou půjčovnu na letišti v Catania? Původně jsem si přes Ofran sjednal půjčení auta u společnosti Budget. Cenově to vypadalo dobře, auto mělo i plné pojištění. Jenže přes Google jsem zjistil, že přímo ta společnost je na místě hrozná, mají málo lidí, na auto i předem zamluvené se čeká třeba i 2 hodiny do toho snaha o různé "podvody" s dalšími nutnými poplatky atd. takže jsem to raději zrušil.Když hledám přes Rentalcars, tak to většinou najde auta z půjčovny Goldcard a Rhodium (což má být ta samá) a ty obecně nemají moc dobré hodnocení.Mohl by prosím někdo doporučit nějakou půjčovnu na letišti s dobrým přístupem, rychlostí odbavení, co se pak nesnaží odrbat na poškození atd.? .

Catania (Sicilie) letiště

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Pozor na pujcovnu Sicily by car. Za trochu pisku v aute po 14 dnech pouzivani nam strhli 85 Eur. Stacilo 5 minut vysat, ale pumpu s vysavacem jsme nenasli. Auto ve spatnem stavu: nesvitici svetlo, rozbite bezpecnostni pasy, ... Nedoporucuji.

0 Citovat

Takové věci by se měli řešit hned. Při odevzdání auta musí proběhnout prohlídka a hned u toho  na místě se řeší nesrovnalosti. 

0 Citovat

Sicily by car jsem měla několikrát, vždy vše na pohodu. Je třeba řešit hned při převzetí (ty nedostatky). Jsou o hodně horší půjčovny ;) 

 

0 Citovat

Centauro bylo super, bez spoluúčasti a dalších kravin + Ital při předávání auta mluvil i česky. Auto nové 

0 Citovat

Na Sicílii přímo Catania u letiště jsem bral u Felirent a žádný problém. Nový Peugeot 208 GT, velká spokojenost.
Záloha byla 500€, do týdne se vrátilo na creditní (debetní neberou)

0 Citovat

Nemá někdo zkušenosti s rentcar24 na tomto letišti? Přes billiger to na první půlku dubna vychází na neuvěřitelných 12,80 euro za den (0 spoluúčast včetně skla, podvozku atd ). Ale ty recenze na Googlu jsou šílený. Že jejich praktika je nefunkční kreditka a nutnost dokoupit jejich pojištění, rozbitý zámek od dveří při vraceni atd. 

0 Citovat

Osobně si půjčuju auta u půjčoven co mají na Googlu hodnocení alespoň 4,5. 
v Catanii to byla SRC Sicily Rent Car a spokojenost. Cena/auto/rychlost půjčení/vrácení. Jediné minus  bylo povinnost vrátit auto umyté (jinak myslím, že poplatek 30€)…ale v blízkosti letiště je myček relativně dost.

0 Citovat

Rentcar24 jsem nenašel. Nemyslíš RentSmart24? Přes ten jsem tam měl auto letos na Velikonoce a nebyl žádný problém, ani pokus o scam (jen zapomněli odblokovat depozit, tak se automaticky odblokoval po 30 dnech, ale na kreditce mi to nevadilo). Měl jsem spoluúčast asi 650 EUR nebo o něco vyšší. Pokud nabízí půjčení výhodně bez spoluúčasti, neměl by být problém. Aspoň takové bývají zkušenosti s problematickými půjčovnami, že spíš zkouší něco na klienty se spoluúčastí. Obvykle ale bývají ceny s nulovou spoluúčastí výrazně vyšší. Toto spíš odpovídá obvyklé ceně levných půjčoven v tuto část roku se spoluúčastí. Já měl Opel nový Opel Corsa diesel za 14,50 EUR na den (celkem 3 dny, jinak jsem cestoval i bez auta) a menší auta byly ještě levnější. Rezervoval jsem asi 2 týdny předem.

0 Citovat

Jeffo napsal(a):

Osobně si půjčuju auta u půjčoven co mají na Googlu hodnocení alespoň 4,5. 
v Catanii to byla SRC Sicily Rent Car a spokojenost. Cena/auto/rychlost půjčení/vrácení. Jediné minus  bylo povinnost vrátit auto umyté (jinak myslím, že poplatek 30€)…ale v blízkosti letiště je myček relativně dost.

No nevím, 4,5 a víc nemají v profláklých destinacích většinou ani třeba Hertz nebo Avis. Většinou mají tolik jen lokální půjčovny, které mají jen pár recenzí a z nich většina je již na první pohled fake. Nízké hodnocení neznamená automaticky scam od půjčovny. Většina špatných recenzí jsou blbosti typu půjčovna nechtěla vzít debetku, vnucovala pojištění nebo účtovala poškození, které už tam bylo při vyzvednutí (kdy si to ten, kdo píše recenzi, při vyzvednutí nevyfotil, takže nemá důkaz). Tohle prostě dělá téměř každá půjčovna. Samozřejmě nezpochybňuji zmrdy typu Goldcar.

3 Citovat

#matej15 

Nesouhlasím s Tebou. Vždyť i v te profláknuté Catanii je dost půjčoven co mají hodnocení 4,5+ (a stovky hodnocení)

Klidně se rozhoduj podle ceny, já i nadále budu dávat přednost prověřeným společnostem…zatím jsem se ani jednou nespálil..každého věc ;)

 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

No nevím, 4,5 a víc nemají v profláklých destinacích většinou ani třeba Hertz nebo Avis. Většinou mají tolik jen lokální půjčovny, které mají jen pár recenzí a z nich většina je již na první pohled fake. Nízké hodnocení neznamená automaticky scam od půjčovny. Většina špatných recenzí jsou blbosti typu půjčovna nechtěla vzít debetku, ...

S týmto súhlasím, robím to podobne.

Nechcem povedať, že google hodnotenia úplne ignorujem, ale ako prvé si ich dám zoradiť od najhorších a pozriem si ich. A pokiaľ sú tie "jednohviezdičkové" blbosti typu neakceptovali debetku, musel som platiť drahú poistku a podobne... tak ich s kľudom ignorujem... a tiež som sa ešte nespálil.

Pekný príklad, že hodnotenia na google nemusia byť úplne smerodatné je práve pri Catanii hodnotenie požičovne Avis a Budget. V realite je to jedna a tá istá prepážka, s rovnakými pracovníkmi a rovnakými autami.

Avis Catania - hodnotenie 3,4 (1438 rexenzií)

Budget Catania - hodnotenie 2,3 (252 recenzií) 

Ktoré hodnotenie je teda to správne?

(Mimochodom, práve v Catanii som mal požičané auto od Hertz s hodnotením 2,7, nikto na mňa nič neskúšal, plnú poistku mi nenútili... a auto nebolo treba ani umyť pred vrátením :) ).

0 Citovat

No, zrovna u Rentsmart24 (Rentcar24 jsem taky nenašel) ty jednohvězdičkové recenze nejsou moc o debetce nebo pojistce..ale jak jsem psal…každého věc..osobně radši zajedu umýt auto (i když uznávám, že to není běžné), než řešit škrábanec za 150€ :)

https://maps.app.goo.gl/gk9wa3Xy...eview.copy

0 Citovat

Tak tyto recenze by mě odradily. I když s nulovou spoluúčastí (pokud je ta možnost a za nízkou cenu) by asi pravděpodobnost problémů byla nízká.

0 Citovat

Ale úplně stejný typ recenzí tam má i třeba ten SRC. Buď někdo rozporuje nauctované poškození, které tam údajně bylo při převzetí, ale nemá to z převzetí nafocený (pokud by měl, tak není problém chargeback) a nebo recenze typu, že půjčovna naúčtovala nějaké malé poškození, které dle nich nestojí ani za řeč, ale přesto bylo jimi způsobeno, takže je jasné že to půjčovna bude chtít zaplatit, byť ano některé jiné půjčovny nad tím přimhouří oko. Případně lidi rozporují částku za poškození, která se jim zdá vysoká.

Tohle jsou prostě blbosti, které řeší externí pojištění spoluúčasti. Většinou ale prostě stačí auto pořádně prohlédnout a nafotit při převzetí a při vrácení.

Podělávka od půjčovny jsou třeba fake pokuty od policie, same to same nebo empty to empty fuel policy ačkoliv v podmínkách byla full to full (zdravím půjčovnu v Zadaru s hodnocením 4,7), pokuta za údajnou jízdu mimo silnici, trik s nefunkční kreditkou a podobně. Prostě věci u kterých se strašně blbě dokazuje opak. 

 

0 Citovat

@matej15 Ano, i ten počet je téměř stejný :) 

Ubytování si taky nevybíráš (i) podle recenzí/hodnocení, ale jen podle ceny?

 


sic.jpg

0 Citovat

Ale myslím, že ani Matej15, ani ja sme netvrdili, že si treba vyberať požičovňu iba podľa ceny.

Tvrdím len, že pri negatívnych recenziách je dôležité vedieť čoho sa týkajú tie negatívne recenzie. Či ide len o náreky nad tým, že pri debetke treba platiť plné poistenie a pri škrabanci si účtujú xxx eur, alebo či ide o upozornenie na scamy typu nefunkčná debetka, vymyslené poškodenie a pokuty a podobne.

Čiže rozhodujúci nie je len počet a pomer negatívnych recenzií, ale hlavne ich obsah. Ak má požičovňa skóre 2,5 a väčšina negatívnych recenzií je o tom, ako neakceptovali debetku, tak do toho požičania pôjdem. Ak má požičovňa skóre 4+, kde má ale aj pár desiatok negatívnych recenzií o tom, ako strhli z kreditky pol roka po požičaní poplatok za pokutu (ktorá nikdy neprišla) je to pre mňa dosť varovanie, aj napriek tomu úžasnému google skóre.

0 Citovat

Mě v recenzích zaujaly v posledních měsících se několikrát opakující  údajně porouchané zámky dveří s částkou 500+ EUR, které podle stěžovatelů normálně fungovaly a nebylo nic vidět. To jsem snad nikdy jindy v recenzích nečetl.

0 Citovat

@jery - už se pomalu blížíme ke shodě :)

100% souhlasím s tím že ty recenze je potřeba i číst a nějakým způsobem filtrovat (něco je pro mně důležité víc a něco míň)...ale upřímně - půjčil bys si auto z takové půjčovny (např. přímo od RS24)? ano/ne

Osobně si u této půjčovny myslím, že nízké ceny kompenzují těmi pokutami (za stejné škrábance, "poškozené" zámky, nedotankování atd....)můj názor..

0 Citovat

No já rozhodně neberu vždy tu nejlevnější půjčovnu. Nicméně co jsem tím chtěl říct, kouknu na srovnání cen, vidím, že nejlevnější je nějaký velký mezinárodní řetězec, podle google tragické hodnocení. Pak vidím že další v řadě je nějaká lokální no name půjčovna o které jsem nikdy neslyšel. Hodnocení lepší. Vezmu tu první mezinárodní, kde tak nějak vím co čekat a i při nějakém excesu toho místního franšízanta mám stále oporu v globálním supportu. Recenze té mezinárodní neřeším.

Pokud by nejlevnější byla ta no name, tak už víc zkoumám ty recenze a zhodnocuju cenový rozdíl proti cenově nejbližší řetězcové půjčovně. Z mé praxe, samozřejmě ne vždy, lokální půjčovny mají starší auta v horším stavu. 

Prostě půjčovny aut a špatné recenze k sobě bohužel tak nějak patří. Už jen tím, že ve většině případů napíše recenzí ten kdo je nasraný a ne ten kdo je spokojený. Já osobně snad v životě žádnou recenzi na auto půjčovnu nenapsal. Naopak pokud má půjčovna až podezřele dobré hodnocení, tak tady něco smrdí a je třeba se mít v pozoru.

0